roland-jupiter.org

The Roland Jupiter Series BBS
It is currently Wed Oct 01, 2014 10:10 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Can't WRITE/LOAD/SAVE
PostPosted: Tue Jun 23, 2009 4:07 am 
Offline

Joined: Mon Jun 22, 2009 2:45 am
Posts: 4
I just received MKS-80 in mail, but it's turning to be a big headache. While holding AUTOTUNE and WRITE buttons on power-up to check for REV nothing happens. The MKS just goes right into AUTOTUNE, which works fine. The WRITE button also doesn't light up when pressed in edit mode. Is there anything I can do to narrow this problem down, so I can fix it? Are there any ribbon cables (loose in shipping), that I can cheeck?It seems that the whole area responsible for writing memory is out. None of the three buttons (WRITE/LOAD/SAVE) respond to anything. Other then that it seems acceptable, but I haven't really played with it that much. Is there a procedure for checking all voices etc? I have a 300MHz oscilloscope, multimeter and enough knowledge to check some things out, so if anyone could tell me anything, that I can check on the board, I would really appreciate it.
Thank you
Chris


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jun 23, 2009 6:44 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 14, 2008 3:03 pm
Posts: 97
Hmmm, that may sound silly, but did you check the Protect switch? Even for a malfunction?

Here are some links that may be useful for you:

http://www.4shared.com/file/108951574/e ... anual.html

http://www.4shared.com/file/108952014/a ... Notes.html

Good luck


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jun 23, 2009 7:45 pm 
Offline

Joined: Mon Jun 22, 2009 2:45 am
Posts: 4
Yes the protection is off, but I would think that on power-up when checking the Revision the protection wouldn’t matter. I will check if that switch is working or not when I’ll get home.
Thank you
Chris


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 10, 2009 5:12 am 
Offline

Joined: Mon Jun 22, 2009 2:45 am
Posts: 4
Just to give people an update here....the problem with my MKS-80 was cracked front panel circuit. The unit was damaged in shipping. She's all working now.

Cheers
Chris.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group